» » Path Of Exile

Path Of Exile

Path Of Exile
368 0 0
 


   Bazı insanlar işleri konusunda tutkulu. Hayatta ne olursa olsun bu tür insanlar yaptıkları işin değerini ve onlar için önemini bilir ve bu yönde çalışırlar. Neyi sevip neyi sevmediklerini çok iyi bilirler, ne yapacaklarını ve nasıl yapacaklarını çok iyi bilirler ve bir gün tutkulu oldukları şeyi deneyeceklerdir.

Path of Exile'daki ekip böyle bir ekip. "O eski ARPG oyunları nerede?" Aksiyon RPG oyunlarını kim sevmez ki: "Piyasa iyi olmazsa kendi oyunlarımızı yapacağız! Bir grup insan hayal güçleri altında birleşir. Biz bu insanlara Grinding Gear Games diyoruz. Bunları da GGG olarak andığımızı biliyorsunuzdur.


  GGG ilginç bir şirkettir. Oyunu 2010 sonbaharında piyasaya sürdüklerinden beri sessiz ve derin bir şekilde çalışıyorlar, ancak çok sağlam bir oyuncu tabanına sahipler. Özellikle oyun genel betaya girerken, bu oyuncu grubunda da giderek artış sağlanmış durumda ve artmaktadır da.

GGG'nin ilk oyunu olan "Path in Exile" birçok yönden eski zindan ARPG'si için vazgeçilmez bir araçtır ve bunu çok iyi biliyorsunuz. "Diablo 3" te çok hayal kırıklığına uğramış oyuncular uzun zamandır böyle bir oyunu umut ediyorlar ve dünyanın her yerindeki oyuncular PoE'nin "Diablo 3'ün olmazsa olmaz bir versiyonu" olduğu konusunda PoE konusunda fikir birliğine sahipler. Ama bu ne anlama geliyor? Gelin birlikte inceleyelim…

GGG'nin ilk oyunu olan "Path in Exile" birçok yönden eski zindan ARPG'si için vazgeçilmez bir araçtır ve bunu çok iyi biliyorsunuz. "Diablo 3" te çok hayal kırıklığına uğramış oyuncular uzun zamandır böyle bir oyunu umut ediyorlar ve dünyanın her yerindeki oyuncular PoE'nin "Diablo 3'ün olmazsa olmaz bir versiyonu" olduğu konusunda PoE konusunda fikir birliğine sahipler. Ama bu ne anlama geliyor? Gelin birlikte inceleyelim…

Bir oyun yapmak için oyuncu olmanız gerekiyor, bu bir gerçek. Oyuncuların nasıl eğlendiğini anlamak için, tasarımcılar önce buldukları cevaplara odaklanmalı ve sonra pazara ve pazardaki müşterilere odaklanmalıdır. Büyük oyun şirketlerinde çalışan tecrübeli oyun tasarımcılarının bir süre sonra "oyuncu" tarafını kaybedeceği de söz konusu olmaktadır. Sürekli olarak büyük ölçekli bir projenin tüm yönleriyle ilgilenmek, hataları ve gerçekleri bulmaya çalışmak ve nihayet bunları finansal başarıya dönüştürmek için, eylemin "içgüdüsü" en azından son yıllarda karşılaştığımız birçok örnekte köreltilmelidir. Böyle bir sonuç çıkarılabilmesi olağandır. Doğru söylemek gerekirse.

"Path of Exile" ekibini multi-milyon dolarlık şirketten ayıran en önemli kısım, "oyuncu" içgüdülerini kaybetmemiş olmalarıdır. En azından PoE, girdiğiniz ilk andan itibaren size bu şekilde hissettiren bir ürün ortaya koymuş durumda.

Sürgün aslında klasik bir ARPG, ancak bu klasik görünümde birçok temel var. Hatta ağır bir iş olduğunu söyleyebilirim. Minimalist hikayeye ve basit oyun mekaniğine ek olarak, PoE'nin bu kadar iyi olmasının nedeni detaylara olan ilgisinde de yatmaktadır.

  PoE dünyası ne kadar karanlık gözükse de bir o kadar da harika. Bu dünya "düşük fantezi" görünümünde "yüksek fantezi" unsurlarını kullanıyor,
girmeyi sevmediğiniz bir yapıya sahip ve bir süre sonra karanlıkta boğulabiliyor. Yedi rolden biriyle bu dünyaya ilk adımı atıyoruz ve maceralara yavaştan koyuluyoruz. Bu karakterler ayrıca seçtiğimiz karakter sınıfıyla da entegre edilmiş durumda bizlere sunuluyor.

Diablo gibi karakter sınıflarının her birinin bir sınıfı ve bir arka plan hikayesi bulunuyor ve yeni oyuncular önce yalnızca altı kişiyi seçebilir ve ardından "Scion" karakteri de açılır. Karakterlerimiz Duelist, Marauder, Ranger, Templar, Witch ve Shadow. Oyunun isminden de anlaşılacağı gibi (sürgün sürgündür), karakterlerimizin her biri kendi topraklarımıza sürgün edilmiştir. Hepsinin farklı hikayeleri ve sürgün için sebepleri var ama ortak bir noktaları var.

Sürgünlerin savaş bölgesinde hayatta kalın.


  Kırılan savaş, toplumdaki suçluların ve zararlı unsurların ölüme gönderildiği ve her yerde her türlü yaratık ve tehlikenin bulunduğu coğrafi bir alandır. Burada suçlular bir araya gelerek kendilerini dış tehditlerden korumak ve hayatta kalmaya çalışmak için bir topluluk oluşturur. Gemi enkazından kurtulanlardan biri olarak, Wraeclast'ta yolumuzu bulmaya çalışan karakter ile bir rol yapmaya çalışarak oyunu oynuyoruz.

Oyunda çok az hikaye var ancak oyunun dünyasını anlamak istiyorsanız karakterleri dinleyebilir ve çeşitli bölgelerde bulunabilecek ipuçlarına bakabilirsiniz, özellikle de karşılaştığım bazı hikayeler bu gerçekten başarılı.


En az bir veya iki özniteliğe sahip yedi karakter sınıfı bulunuyor. Örneğin "Düdük" (Duelist), yüksek hızı ve yüksek hasarı ile çok başarılı bir vuruş ve koşma rolüdür. Bir avcı olarak saf bir savaşçı rolü, güçten güç kazanıyor ve çok sağlam bir alan saldırı kabiliyetine sahiplik kazanma şansı yakalıyor. Ranger oyununun çeviklik seviyesi, uzaktan ölümcül hasara neden olabilir ve çevikliği sayesinde hasardan kaçabilme gibi özelliklere sahip.

  Tapınak Şövalyesinin gücü de ve bilgeliği de oldukça karışık görünüyor. Hem hasar verebilme hem de sihir kullanabilme yeteneklerine sahip odluğunu belirtmeliyim. Cadı, sihirbaz sınıfımızı ve akıllı işlevleri kullanabiliyoruz. Temel büyüleri kullanma konusunda yetenekli olduğu söylenedebilir. Shadow'un çalışma şekli çevik / zeka kombinasyonumuza ve Rogue kategorimize de benzemektedir. Ayrıca profesyonel oyuncular için bir Scion kursu da bulunuyor. Bu, Scion'un gücünü, çevikliğini ve zekasını birleştiren ve öğrenmesi zor olan bir kurstur, bu nedenle oyunu bir kez tamamladıktan sonra kilidi açılacaktır. Aktifleşimini daha sonra gerçekleştirmeniz daha doğru olacaktır.

Bu kurslar gerçekten derin ve bu derinlik oyunun yetenek sisteminden kaynaklanıyor. Sanırım PoE'nin en güçlü yönlerinden biri oyunun yetenek sistemidir. Yetenek sistemi aktif ve pasif olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Aktif beceriler, oyundaki eşyaların üzerine yerleştirilen taşlardan elde edilen ve bunları savaşta kullanan şeylerdir.

  Açıklayayacak olursak; mesela korucu önce iki yetenek taşı alıyor, bunlardan biri alevler içinde ok atmanıza izin veriyor, diğeri ise bölgeye aynı anda zarar veren oklar atmanıza izin veriyor. Bunları kullanmak için, yuvası olan herhangi bir öğeyi bulmalı ve içine yerleştirmelisiniz. Bu özellikleri kullandığınızda, onlar da yükseltilecek ve daha güçlü hale gelecektir.

Aktif becerilere ek olarak, bu diller için efsanevi olan pasif bir beceri sistemi de bulunuyor. Bu sisteme "Grid" adı verilen bir sistemi ve daha önce Final Fantasy X'te kullanılan "Sphere Grid" deniyor. Bu fikir "Final Fantasy X" te ortaya çıktı ve GGG tarafından geliştirildi. Path of Exile, ise yaklaşık 1.350 pasif beceri içeriyor.

Yükseltmeden sonra tüm bu özellikleri seçebiliyorsunuz. Bunlar, karakterin niteliklerini geliştiren şeylerden neden olduğu hasara, uğradığı hasara ve ne demek istediğinize kadar karakterin tüm yönlerini etkileyen şeylerdir. Her rol sınıfı, Grid sisteminin çeşitli bölümlerine yerleştirilir. Seviyeyi yükselttiğinizde buradan başlayın, veya rolü geliştirin ve Grid sistemindeki yönü belirleyin.

Bütün bunlar, başlamanın ve öğrenmenin ne kadar kolay olduğu anlamına gelir, ancak uzun vadede çok şey okumanız gerekecek. Bu durumda PoE, çekirdek kullanıcılara gerekli hizmetleri sağlayabilir. Çok sayıda karakter geliştirme rehberi okuyacağınız veya kendi karakter yapınızı oluşturacağınız çok detaylı bir oyun arıyorsanız, PoE bu konuda oyunculara "mühendislik" fırsatları da sunuyor.


Sistem herkes için değil, fakat 2 milyon kullanıcıyı genel beta sürümüne koymayı düşünüyor. En önemlisi, oyunda altın yok, bu yüzden para birimi sistemi yok, ancak alternatif para birimleri var. Bu eşyaları NPC'lere vererek takas edebilirsiniz, ayrıca eşyaları geliştirmek için de kullanabilirsiniz.

Tasarımcı bunu oyunun şişkinliğini önlemek için yaptığı apaçık ortada gözüküyor;

  Sürgüne giden yol iki ana mod içeriyor. Bu modellere "İttifak" deniyorr. Oyunda şu anda iki ana lig bulunuyor. Standart lig, herkesin oynadığı bir moddur. Bir karakter öldüğünde ve deneyim puanı kaybettiğinde karakter son şehrine geri döneceği. Söylenmektedir.
Sert ittifak, karakterin öldükten sonra yeniden doğamayacağı ve standart ittifaka geri dönemeyeceği bir moddur. Açıkçası bunlar tek mod değil. Bloodline, Turbo Single Sacrifice gibi farklı oyun modları var ve hepsinin kendi kuralları ve haritaları var. Bunlar, oyuncunun can sıkıntısından kaçınmak için oyunda sürekli değişen fonksiyonlardır ve gerçekten etkilidirler.


Yukarıdakilerin hepsine ek olarak, Path of Exile ücretsiz ve aynı zamanda çok oyunculu bir oyundur. Bu çok oyunculu oyun yapısı da oldukça ilginç görünüyor. Aslında, tüm oyuncular tek bir sunucuda. Aslında bu tür oyunlar için sıkıntılı olacaktır. Bu durumda Sürgün, yerleşim alanı dışında çok sayıda örnek kullanarak kalabalık sorununu çözdü. Dolayısıyla her oyuncunun kendi haritası üzerinde özgürce gezebildiğini söyleyebilirim.

Ancak PoE nasıl ücretsiz? Bu oyun mikro satın alma sistemi üzerinden kendi kendine sürüyor, ancak GGG de buna karşı çok hassas. Oyunda parayla satın alınan tüm eşyaların dekoratif olduğunu vurgulayarak, takım olarak oyunun dengesini bozan ve parayla satın alan eşyalara tamamen karşı olduklarını söyledi. GGG ekibi bu prensibi "etik mikro satın alma" olarak adlandırıyor.

  "Path of Exile" bu tür oyunlar için oldukça göz alıcı grafiklere sahip ve bence beni çeken tek şeyin müzik ve ses olduğunu söyleyebilirim. Bu daha çok vurgulanabilir ama üretimin diğer kısımları bu boşluğun size karışmasını engelliyor.

PoE, aksiyon rol yapma oyunu türünün takipçilerini gerçekten memnun eden bir üründür. GGG ekibini Steam'den ücretsiz olarak edinebilirsiniz ve ekip her yıl 5 ila 10 yıl boyunca oyunu destekleyecek yeni bir eklenti yayınlamayı planlıyor.

Elbette GGG ekibi "Diablo" dan çok şey öğrendi ve oyun onun yapısını reddetmedi. Diablo'nun sevdiğimiz çeşitli yönlerini kendi sistemi ile birleştirerek yeni bir şey yarattı ve onunla başarılı bir şekilde kendini yarattı.

Aksiyon rol yapma oyunlarını seviyorsanız yine de oynamalısınız, sert oyunları seviyorsanız kesinlikle oynamalısınız diyebilirim. Türü: Macera, Macera-Aksiyon
Dil: Türkçe
İndir Path Of Exile.zip
Benzer Aksiyon Oyunları / Macera Oyunları
Path Of Exile Benzeri Oyunlar
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Robot olmadığınızı doğrulayın: *